15 iulie 2008

Apusul vremurilor cand "orice, oriunde, oricand" lansezi, vinzi.

Intr-o interpretare a unui studiu efectuat de UniCredit, s-a constatat ca 11% dintre romani vor, cred (adica...estimeaza) ca isi vor achizitiona o casa in urmatorii trei ani, unele persoane implicate in piata imobiliara sau personaje pitoresti, inclusiv de prin presa, afirma cu nonsalanta ca, daca aceasta parte dintre romani estimeaza si vor sa-si ia "o casa" (una e o garsoniera de cativa metri patrati, alta e...o casa sau vila, ceea ce presupune cu totul altceva!), asta inseamna ca si AU. Deci, daca doresc, se concluzioneaza ca...au sau vor avea cu ce. Jenant! Cu ce scop se lanseaza astfel de interpretari, e lesne de inteles...
Ia sa-l intrebe pe nenea asta din imagine:"vrei ..., dle"? Ar zice da. Si? Poate daca toti miliardarii nostri, reali ori (mai) "de carton" ar face acte caritabile, ar ajunge ca oricine vrea, sa aiba si cu ce.

Cine crede ca se va mai intampla curand ca orice dezvoltator, indiferent de marimea sa (indiferent ca investeste in constructia unui bloculet de 2 etaje cu cateva locuinte sau se apuca de un complex de 10-15 blocuri cu mii de apartamente, va vinde 80-90-100% direct din "hartii", la creionarea proiectului, se inseala total. Si va iesi in mare paguba, daca nu in faliment, daca nu-si "calculeaza" pasii cum trebuie, inclusiv marja de profit asteptata. Oamenii care vor sa vanda proiecte imobiliare vor trebui sa gandeasca, sa analizeze, evident, cu mare atentie la cantitatea si calitatea proiectelor lansate.

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web