La un imobil-stil, ma refer la fostele case si vile boieresti, s-au putut obtine in aceasta prima jumatate de an profituri investionale de 20-50%. Dar au fost cazuri cand o astfel de constructie si-a marit sustantial profitabilitatea, vanzandu-se post-reamenajare cu un profit chiar si de peste 75%. Si as mentiona ca a fost o practica des utilizata acolo unde nu s-a achizitionat respectiva constructie cu scopul daramarii si ridicarii unui bloc de locuinte sau a unui imobil de birouri (din motive de neputinta a obtinerii unor indicatori urbanistici mai mari, de stare a solului s.a.m.d.).
De asemenea, am remarcat ca sunt unii comentatori, mai mult ori mai putin avizati (si sau...interesati direct ?) care anunta cu nonsalanta ca vor fi " foarte multi investitori in terenuri" care vor pierde. Sa ne intelegem, e vorba doar de exceptii, de cei care au luat pur si simplu speculativ o anume suprafata de teren, mai mica sau mai mare, in ideea ca "s-a auzit..." ca pe acolo trece o sosea sau se face acolo un aeroport etc. Sau de o anume lacomie sau fortare a pietei pe o anume zona, de catre unul sau mai multi detinatori de terenuri cointeresati si intelesi in a mari artificial pretul acelor terenuri, chestiuni soldate si cu "tepe". Sunt cateva zone din sudul tarii, inclusiv din judetele din aproprierea Bucurestiului, in care detinatorii chiar si dupa parcelare nu pot vinde terenurile la pretul de achizitie. Astea sunt totusi exceptii, e si masura unor proaste decizii, "dupa ureche"..., fara apelare la specialisti.
Dar pana la a lansa astfel de afirmatii cu caracter general e cale lunga. Terenurile sunt si vor fi vedeta tranzactiilor imobiliare in Bucuresti si in tara. Si asa vor fi. "Garantat 100%"!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu