6 iulie 2008

Partidele analizeaza, reanalizeaza, "decapiteaza" sau reinstaleaza... Si NOI (in 4 luni) !

Vin alte alegeri, la toamna, prin noiembrie, din cate se pare. Deocamdata, partidele analizeaza si reanalizeaza rezultatele lor la "localiada". Pe ici, pe colo, mai si "decapiteaza" sau reinstaleaza conduceri ce au realizat scoruri electoriale sub procentele obtinute de partidul respectiv.

Pentru Senatul Romaniei si Camera Deputatilor se va vota pentru prima data prin vot uninominal si in colegiile electorale parlamentare trasate de noii "baroni" locali, in speta Presedintii Consiliilor Judetene. De urmarit. Pentru ca, la noi, intrepatrunderea realizata in cei aproape 19 ani de la Revolutia din 1989, intre politic si economic este mai mult decat pregnanta si, indeobste, economicul e subsidiar politicului. Iar tranzactiile imobiliare s-au dovedit a fi un domeniu economic foarte drag politicienilor (nu numai de acum, de la alegerile locale...).

"Cine cu cine?"...va guverna tara, PNL cu PDL, PSD cu PNL, PDL cu PSD si...vreunul dintre "suporterii de ocazie" (PNG, PRM, UDMR, nu zic de PC pentru ca e deja inregimentat la "caruta" PSD, ca si-n 2004 sau de vreo posibila surpriza ce ar putea apare, gen PIN )?... La cat s-au aliat, raliat, re-aliat un partid cu altul de-a lungul timpului acesta capitalisto-"struto-camilo..." ce Dumnezeu mai e in tara asta, plus la cat s-au perindat politicienii de la un partid sau altul, chiar mai conteaza? Poate ca da...Depinde. Pentru ca fiecare roman, dincolo de toate, are interesul unui trai mai bun, cat mai nestresant, intr-un stat care sa nu-l "sufoce" taxe si birocratie, cu o legislatie coerenta si care sa aiba interes si respect pentru cetatean si orice proprietate a sa, indiferent de venitul cetateanului, nationalitate, sex, convingeri politice s.a.

EI analizeaza si reanalizeaza acum. NOI, in 4 luni, in noiembrie, cand (iar) votam.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cam asa este, doar ca as remarca faptul ca la partidele astea din Romania e complet diferit cum e intr-o tara normala, cum este in Europa civilizata.

La noi, nici nu mai stii care mai sunt de stanga sau de dreapta.
Rari sunt cei pe care poti sa-i remarci ca oameni cinstiti, fara stigmatul de baron local, traseist pe interes sau corupt.

Iar la modul cum se aliaza intre ei nu la nivel central, unde e evident ca PNL e frate cu PSD, dupa ce a fost cu PDL, iar PC (fost PUR) a fost cu PSD, apoi cu PDL, acum e iar cu PSD etc, totul da loc la o singura concluzie: totul e dupa ciolan si interes.
La noi, in Braila, PSD e cu PDL, dar la Buzau, unde am o afacere mica, PNL e cu PDL. Ieri am fost in Iasi, m-am distrat afland ca acolo PSD e la mare fratie cu PNL.
Garantat ca pe terenuri, lucrari de constructii, posturi la Directii si institutii vor fi cele mai multe pupaturi si frecusuri intre alesii nostri.

Si apropo, Prefectii astia ce rol mai au? Doar sa ia bani si atat?

In incheiere, o remarca pentru dvs, detinatorul blogului: am gasit interesant ce ati postat, m-am plimbat de cateva ori pe blogul dvs. N-aveti insa impact fara sa dati atentie numarului de postari, pentru ca aveti talent si spuneti lucruri interesante, de calitate.

Si va recomand sa nu lasati pe orice tacnit sa posteze, eu...m-am fript cu asta si am exclus accesul tacnitior la cap si invidiosilor.

S L, cu amicitie.

De vizitat, am sa va mai vizitez. Depinde si de dvs, cu ritmicitatea postarilor.

Si inca o recomandare: http://blog.tmctv.ro/

Anonim spunea...

Politica in Romania e facuta,in foarte mare majoritate a situatiilor,fie de fii si nepoti de fosti securisti si comunisti,fie de parveniti si hoti de dupa 1989,fie de cei care vor sa parvina de pe urma politicii.

Petrom...,Petromidia...,terenuri...,vile...,Sidex...,televiziuni...,distributie energie electrica...,gaze...,sare...,carbune...,agricultura...,comisioane...,banci...,Iugoslavia...,Irak...,Marea Neagra...,hoteluri...,tipografii...,scutiri de plati la comanda...,si alte mii si mii de cazuri in toata tara.

Fara o justitie reala,nesubordonata politicului si banilor,nu se poate face nimic in tara asta.Cu legi corecte,cinstite,moderne,eficiente,date de cei alesi de noi.La cei actuali,nici macar o speranta.Poate la cei din toamna,cu alegeri la care votezi direct omul,sa fie altfel.
Irina Tudose

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web