27 iulie 2008

Ultimii dinozauri din lume...,la Hateg (cei pitici, unici!). Stati linistiti, nu va creste pretul terenului in zona pentru asta...

Dupa ploi mai puternice, si o veste buna: se descopera an de an...dinozauri in Tara Hategului!

Un adevarat "geo-parc", de peste 100 hectare, aflat pe lista UNESCO! Oua de dinozauri "pitici"(unici in Europa) si diverse schelete ale acestora (denumiti hadrozauri) sunt descoperite de cercetatori pe o fosta insula din perioada disparitiei dinozaurilor, de acum 65-68 milioane de ani (oau...! :) !!...) din actuala depresiune din jurul orasului Hateg ...Si fascineaza atat pe acestia, cat si pe novici.
Nu va faceti probleme, acolo nu vine nici Nokia, nici Ford etc, nu creste metrul patrat de teren datorita...dinozaurilor "romanesti" :)...

Printre ultimele descoperiri se numara si o reptila zburatoare gigantica, un adevarat "dragon cu aripi", cum a fost adulat de cercetatorii de la Universitatea din Capitala.

Daca va cazati la pensiunile din zona, mergeti sa vedeti si ultimii dinozauri de pe Pamant!
E foarte frumos in Tara Hategului, oameni cumsecade, mancare extraordinara (si iefina), peisaje de poveste..., prima capitala romana in Dacia, Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Retezatul s.a., aveti ce vedea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

E frumos acolo, am fost saptamana trecuta. Oameni calzi, preturi acceptabile, drumuri relativ OK (e loc de mai bine) si mancarea, intr-adevar, nemaipomenita.

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web