28 iulie 2008

In Cuba, nu e voie sa ai masina mai noua de anul 1959! La noi, se cumpara masiv masini, drumurile insa "ne omoara"...

Avem cele mai proaste drumuri din Uniunea Europeana. Greu se misca lucrurile in acest domeniu, bani sunt, proiecte idem, nevoi cu duiumul, insa putine vesti bune de spus. Cate ceva, prin anumite zone (Arges, Prahova etc...) sau carpeli, reamenajari, putine noi sosele. E putin, foarte putin fata de necesar.
Iar la nivel de autostrazi, e jenant..., oare "avem" vreuna?
In Bucuresti, s-a tot lucrat in anii astia si, iata ca putem in sfarsit sa circulam normal pe Stefan cel Mare si alte bulevarde importante. Ne-a chinuit Videanu cativa ani, dar uite ca de bine de rau..., se intampla si de bine cu drumurile in Capitala, necesitatea reamenajarii era evidenta, altfe...ne sufocam. Nici acum nu suntem prea departe. Si, oricum, mai e mult de lucru, are si Oprescu "front" destul. Desi, pentru cine nu stie, la Primaria mare sunt putine dintre strazile si bulevardele bucurestene in administrare directa...

La masini, suntem in top la achizitii, in clasamentul tarilor membre UE, insa suntem pe ultimul loc la nivel de numar de masini raportate la mia de locuitori. Cu toate astea, paradoxal, la aglomeratie in trafic, suntem pe 5 in UE (sincer, din punct de vedere al soferului bucurestean, cred ca n-avem cum sa fim decat pe primul loc).

...Nu e ca in Cuba, unde exista chiar lege ce nu le permite oamenilor sa detina un autoturism produs mai nou de...anul 1959. Insa, pe noi drumurile ne omoara (si la propriu, din pacate..., dar si la figurat).

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web