25 iulie 2008

Ploi si inundatii dezastruoase, mai ales in Bucovina si Maramures...

Iarasi mari probleme cu ploile si inundatiile, ca si asta iarna...!

La ploi cu 100 l/mp, nu poti sa eviti oricum problemele...Insa, in munti, s-au taiat si se taie masiv, pentru profitul mafiei lemnului (in care sunt implicati, bineinteles, si cativa politicieni...). Taie si multa lume a locului, inconstienta, fara a-i pasa ca oricand furia apei isi poate face aparitia, distrugandu-le tot ce au agonisit (si prin furt de lemn si distrugerea padurilor). Ceea ce s-a si intamplat... De asemenea, investitiile in amenajarile cursurilor apelor, in infrastructura (drumuri, podete, consolidari etc) sunt mult sub necesar sau se deruleaza anevoios, ca sa nu mai zic ca, la nivel de prevenire si anuntare prompta a potentialelor inundatii (abia azi dupa pranz s-au gandit si "desteptii" astia sa anunte "cod rosu", rusine sa le fie, iresponsabilitate la maxim!), stam foarte rau.

Sunt adevarate dezastre in jumatatea de nord a tarii, mai cu seama in Bucovina si Maramures, in multe sate, orase si chiar capitale de judet, asa cum e cazul municipiului Suceva, unde o lucrare de amenajare hidrotehnica n-a fost terminata (cu investitie directa a Guvernului) inca, la 8 luni de la expirarea termenului finalizarii, iar acum...s-a ales praful. Tot acolo, raul Suceava si-a marit largimea albiei sale de o suta de ori, iar inaltimea apei a crescut de 5 ori!

Prapad groaznic. Autoritatile la nivel local, Prefectura, Consilii locale si Judetene, Primariile, oamenii locului, s-au mobilizat, din fericire, relativ binisor, n-a murit nimeni. Pagubele sunt mari, case distruse, oameni ramasi pe drumuri...

Vinovati nu sunt identificati nici in aceste situatii. Dincolo de cauzele naturale, sunt si cauze evidente provocate de oameni, persoane, le-am spus si aici mai sus, dar...nimeni nu e vinovat, masuri ca si inexistente si...ne miram ca "iar se intampla". Ca si in cazul coruptiei, "avem coruptie, n-avem corupti dovediti", iata ca, an de an..., "avem inundatii, dar nimeni nu e gasit vinovat".

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web