27 iulie 2008

Dupa gripa aviara,arsita,inundatii,alunecari de teren..., avem inundatiile actuale. Guvernul,ISU,in faza 2, se misca relativ prost.

Continua calvarul oamenilor in Maramures, Bucovina, acum si in Moldova, unde Prutul a ajuns la un debit comparabil cu Dunarea, iar apa a cazut chiar si in cantitati de 157 l/mp...In comuna ieseana Lespezi, apele au venit si cu 2.000 mc intr-o secunda!
In faza a doua a dezastrului, Guvernul, Inspectoratul de Stat pentru Urgenta (ISU) se misca prost si chiar foarte prost. Sunt si cativa primari dobitoci, iresponsabili (ar trebui si ei audaugati la lista din postarea anterioara cu cei susceptibili a fi cauzatori ai dezastrelor aparute in urma ploilor si inundatiilor...).

Din pacate, au inceput sa fie si persoane decedate, urmare a inundatiilor (5 la numar), speram ca ultimele...In unele locuri, oamenii au fost anuntati prompt, altii nu, comunicarea fiind una dintre cauzele care au generat marirea pagubelor materiale si umane, adevarate dezastre umanitare. Incepand de la ISU, Guvern, pana la autoritatile locale. Caracteristic noua, romanilor...

Cand afli ca bietii oameni, necajiti, traiesc de zile intregi cu apa si paine (in cazurile fericite...), cu bunurile de o viata duse pe apa...sambetei (la propriu), animale moarte etc, iar fel de fel de insi de prin fel de fel de institutii si organisme statale...abia se misca, abia..., mai ca-ti vine a le trage cate o injuratura!
Dar si invers, localnici ce stau ca prostii si se uita cum militari sau voluntari le cara cate un bun sau animal, descongestioneaza drumurile etc, iar ei contempla munca altora...

Macar dupa dezastru, macar acum, dincolo de ceasul al doisprezecelea..., toate autoritatile locale si guvernamentale, oamenii locului, trebuie sa se trezeasca.
...Natura se razbuna, daca nu o protejam. Si in Romania si in lume. Se intampla si anomalii precum, iata, in Australia, in zona Sidney, unde ninge dupa...172 ani!

Niciun comentariu:

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web