8 iulie 2008

BNR, mai valoroasa de 7 ori la 31.12.2007 in raport cu 2006.

Si BNR s-a "scos" (din evolutia pietei imobiliare): evaluarea realizata de un evaluator ANEVAR si inclusa in raportul financiar realizat de firma de audit Delloite, arata ca imobilele detinute de BNR si-au sporit valoarea neta contabila de la 169 milioane lei la 31.12.2006 la 1,25 miliarde lei in ultima zi a anului trecut. De 7 ori! E ceva...!

...Ar avea si de unde-i da 5.000 de cocosei de aur lui Dinu Patriciu, care a intentat proces pentru a-i recupera de la BNR. Patriciu sustine ca unei rude a sa, Romulus Popescu, arestata dupa 1946, statul comunist i-ar fi confiscat respectivele monede. Deocamdata, BNR se tine "tare" si anunta ca n-are in arhiva nimic care sa confirme confiscarea de la ruda miliardarului Patriciu. Procesul e in desfasurare, iar Patriciu cert "are cu ce"...sustine un astfel de proces.

Mai ramane si sa convinga justitia de veridicitatea spuselor sale. De obicei, a cam reusit, in toate, dl Costache Dan Patriciu. La prima "strigare", a pierdut procesul cu BNR, ba chiar a fost sanctionat de instanta pentru "obstructionarea desfasurarii procesului", dar Patriciu a mers mai departe cu judecata. El mai are si alt proces sonor, cu SRI. De urmarit ce ii "iese" si daca-i "iese"...si de datile astea.

Problema principala a BNR este insa inflatia, unde estimarea initiala a Bancii Nationale este pusa in pericol de realitatea economiei. In ultima interventie, C-tin Chirca, seful "Statisticii" BNR, evoca ca posibila o inflatie de 8,6% in acest an, dupa ce de la inceputul anului se sustineau cifre mult mai mici. Si asa pare destul de ptimist...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dle, misto expui!
Ia sa-mi dau si eu cu presupusul pe aici:

BNR acum ar vrea sa opreasca avalansa asta de credite.N-ar fi rau, totusi.Desi multi nu si-ar mai putea lua o casa.Oricum sunt inca preturi aberante.

Am fost la Europene.In Austria, langa Klagenfurt,superb oras si zona la fel,stil nemtesc,o casa de 110 mp,data la cheie,cu mobila cu tot,este aproape 95.000 de euro.Ce iei in Romania cu banii astia?

Mai jos am vazut ca evocati niste preturi la bloc in Bucuresti.Mai devreme am intrat pe situl unui ziar de anunturi si se confirma ca preturile au luat-o in jos si pe acolo.Nu mai au cui sa vand la blocurile dinainte de 89,iar daca BNR pune si chestia aia cu veniturile declarate la fisc in anul anterior,e chiar nasol.

Sora-mea a luat in februarie un apartament de 3 camere in Craiova aranjand cu patroana ei sa-i puna un salariu triplu pentru 4 luni,a platit sora impozitul suplimentar,a rezolvat cu banca si sta acum la 3 cam.Dupa aceea,a trecut pe vechiul salariu in cartea de munca.Daca BNR s-a prins si ea,inseamna ca e practica la scara nationala.

Eu i-am zis sa mai astepte,ca si eu credeam ca nu au cum sa fie preturile astea sus atata timp,dar cand stai cu soacra sa te bata la cap la casa la curte si ai copil mic,faci pe naiba in 4 si te muti.De aia si-a luat si ea credit si sta acum bine-merci la apartament (la parter,are si o micuta curte in spate,nu e rau).Dar si banca isi ia bani nemeritati,zeci de ani...Aia e.

Eu zic ca valoarea BNR nu sta in cresterea valorii imobilelor ei,pentru ca daca scade piata,asa cum se vede acum,scade si valoarea acelor imobile.Valoarea BNR sta in a putea coordona acesti indicatori economici,a-i influenta pentru a face sa mearga mai bine economia.Normal ar fi ca si guvernul sa asculte de banca tarii,ca Isarescu nu e fraier daca a rezistat el cu atatea guverne.Cu inflatia e nasoala treaba,se poate sa fie foarte nasol,avem si alegeri anul asta iar,ne-au intoxicat astia cu votarile.Oricum nu stiu de mai merg nici un sfert din cetateni la vot,nu mai inatereseaza pe nimeni de politicienii astia aflati mereu in conflict si in goana dupa capatuiala.

Boris

Anonim spunea...

Dle care tii acest blog, acum, pe bune, cum de lasi pe acest cretin sa te ia la misto la tine in casa?Eu l-as fi bagat in ma-sa si in mortii lui de mult cu maculatura lui cu tot de ziare si reviste.
Provitor la BNR,e ceva putred si in biroul lui Isarescu.Nu stiu,dar an de an scoate cate o perla si se screme sa iasa cu ceva,sa arate ca e destept si e in mersul pietei,cum le canta de pe afara.Sa ne mai lase si el si mos Vasilescu,trompeta lui!
Adica,daca eu am salariu acum de 30 mil si peste o juma de an am 50, imi pune el ce e la fisc,ca sa ma saboteze?Pai il bag in...Ce,isi bate joc?Treaba mea ce credit imi iau si ce iau,el e invata ca pe timpul lui Ceausescu,sa se erijeze in tatuc.Pardon,e economie de piata,nu comunism!

RAMBO BISTRITEANUL

 
Boxlinks - Linkuri utile Director Web